Гусєв: USAID підтримав створення ЦНАПів на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» на адмінкордоні з Кримом

19 Лютого 2020, 17:34

Агентство США з міжнародного розвитку, USAID, підтримало створення ЦНАПів у сервісних зонах на території КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» адмінкордоні з окупованим Кримом.

Про це розповів голова обласної адміністрації Юрій Гусєв, передає сайт IPC-Генічеськ з посиланням на інформацію ХОДА.

«Ми наближаємо сервіси до тих, хто проживає на тимчасово окупованих територіях. Перетинаючи адмінкордон, вони мають можливість отримати понад 100 послуг на обох пунктах в’їзду/виїзду», – зазначив голова ОДА на конференції «Наближаючи послуги» в Києві.

Голова облдержадміністрації Юрій Гусєв прозвітував про особливості надання адміністративних послуг на територіях районів, які межують з тимчасово окупованим Кримом.

У ході презентації очільник області наголосив, що створення ЦНАПів у сервісних зонах на території КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» підтримано Агентством USAID та обласною державною адміністрацією. В них вже облаштовані робочі місця, працюють електронні черги, термінали для сплати за послуги, є дитячі куточки.

Загалом в області діє 26 ЦНАПів, з яких:
– 13 – у районах, при райдержадміністраціях;
– 4 – у містах, при виконкомах рад;
– 7 – в ОТГ (Великокопанівська, Високопільська, Кочубеївська, Чаплинська, Білозерська, Горностаївська та Іванівська);
– 2 – в селищах Новоолексіївка (Генічеський район) та Новотроїцьке, адміністраторами яких протягом 2019 року надано 295 744 послуги та проконсультовано 133 374 особи.
Також ведуться роботи зі створення ЦНАПів ще в 23 громадах, які відібрані за Програмою ULEAD з Європою / ULEAD with Europe протягом 2018 – 2019 років.

Як повідомлялося, з 11 лютого у сервісній зоні КПВВ “Чонгар” на адмінкордоні з Кримом запрацював Центр надання адміністративних послуг.

Агентство США з міжнародного розвитку (англ. United States Agency for International Development, USAID) — незалежне агентство федерального уряду США.

Затверджена USAID Стратегія співпраці з Україною з питань розвитку у 2019-2024 рр.  у якості першочергових виокремлює такі питання, як антикорупційна діяльність, протидія впливу російської агресії, а також сприяння економічному розвитку та енергетичній незалежності країни.   Окрім того, USAID і далі підтримуватиме заходи зі зміцнення демократії та досконалих механізмів врядування, поліпшення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у Східній Україні.

Починаючи з 1992 року, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку USAID, складає понад 3 млрд. дол. США.