Для кримчан запускають «гарячу лінію» щодо отримання адміністративних послуг

12 Лютого 2020, 22:35

Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і ВПО та Херсонська обласна адміністрація домовились про співпрацю щодо створення дистанційного центру освіти для дітей з тимчасово окупованих територій, будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб, а також створення «гарячої лінії» для жителів тимчасово окупованого Криму.

Про це йдеться у відповідному меморандумі про співпрацю двох відомств, підписаному 12 лютого на КПВВ “Чонгар” на адмінкордоні з Кримом, повідомляє сайт ІРС-Генічеськ.

Свої підписи під меморандумом поставили міністерка у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда та голова облдержадміністрації Юрій Гусєв під час офіційного візиту на контрольний пункт представників Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«У рамках цього меморандуму ми домовляємося про запуск «гарячої лінії» для консультації людей, які живуть на території тимчасово окупованого Криму. Цей контактний центр з «гарячою лінією» буде працювати й консультувати щодо усіх послуг, які надаються в ЦНАПах та які жителі Криму можуть отримати на території Херсонщини», – прокоментував голова облдержадміністрації Юрій Гусєв.

Як повідомлялося, у сервісній зоні КПВВ “Чонгар” на адмінкордоні з Кримом запрацював Центр надання адміністративних послуг.

11-12 лютого на Херсонщині з робочим візитом перебуває Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

У заходах в рамках робочого візиту парламентського комітету також беруть участь народний депутат Мустафа Джемілєв, постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич, очільник Херсонщини Юрій Гусєв, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

11 лютого представники комітету взяли участь в організаційній нараді в Херсонській облдержадміністрації, під час якої обговорювали проблемні питання кримчан та внутрішньо переміщених осіб.

Також представники комітету відвідали ЦНАП у Чаплинці та оглянули сервісну та режимну зони на КПВВ «Каланчак» на адмінкордоні з Кримом.

Нагадаємо, режимні зони тимчасових контрольних пунктів «Чонгар» та «Каланчак» на адмінкордоні з Кримом відкрили після реконструкції, як і планувалося, 15 листопада. Сервісну зону на КПВВ «Каланчак» відкрили 19 грудня. 

Читати новину російською.