Молодіжний центр Новорайської громади на Херсонщині увійшов до десятки фіналістів нового проєкту від DOBRE 

06 Лютого 2020, 12:09

Молодіжний центр  WORKSPACE Новорайської об’єднаної територіальної громади Херсонської області увійшов до десятки фіналістів проєкту програми USAID DOBRE «Прокачай свій молодіжний центр у громаді».

Про це повідомляє сайт ІРС-Генічеськ з посиланням на інформацію програми USAID Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE).

“Вони створили молодіжні центри. Вони знайшли вмотивовані команди. Вони підбили місцеву владу на цю авантюру. Вони обскакали у презентаціях інших конкурентів (4 на 1 місце, між іншим). Вони готові гарувати, не покладаючи рук, щоб з їхніх молодіжних центрів молодь треба було гнати мітлою”, – зазначається у повідомленні.

У рамках проєкту в період з січня по вересень 2020 року планується поліпшити роботу 10 молодіжних  центрів, які розміщені та працюють у громадах партнерах програми DOBRE. За цей період центри-учасники пройдуть навчання, будуть мати навчальні візити в інші громади для обміну досвідом та разом із експертами впровадять дорожні карти розвитку своїх центрів.

Десятка фіналістів проєкту виглядає так:

Молодіжний центр “Смарт”. Cлобожанська селищна громада (Слобожанська селищна рада), Дніпропетровська обл.

Молодіжний простір #YS (youth space). Дмитрівська сільська об’єднана територіальна громада, Кіровоградська обл.

Культурний центр Єловицьких. Лановецька міська ОТГ (Лановецька міська рада ǀ Lanivtsi City Council), Тернопільська обл.

Мереф’янська міська центральна бібліотека. Мереф’янська громада, Харківська обл.

Молодіжний центр Васильківської об’єднаної територіальної громади. Васильківська селищна об’єднана територіальна громада, Дніпропетровська обл.

WORKSPACE. Новорайська об’єднана територіальна громада, Херсонська обл.

Friends room. Гречаноподівська територіальна громада, Дніпропетровська обл.

Молодіжний коворкінг центр. Великогаївська об’єднанна територіальна громада, Тернопільська обл.

#StBogoHub. Старобогородчанська об’єднана територіальна громада, Івано-Франківська обл.

КОМОРА. Дзвиняцька сільська ОТГ, Івано-Франківська обл.

Як повідомлялося, в рамках програми DOBRE у лютому стартувала серія тренінгів для громад із розробки комунікаційної стратегії.

DOBRE – це програма, яка шляхом надання технічної та фінансової підтримки створить умови у 75 об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) України для покращення управління ресурсами, підвищення якості комунальних послуг, стимулювання місцевої економіки та долучення громадян до розбудови своїх громад. DOBRE посилюватиме місцеве самоврядування, поглиблюватиме демократію, сприятиме процвітанню та стабільності громад та поширюватиме досвід ОТГ серед інших громад для заохочення нових об’єднань.

Програма фінансується Агенством США з міжнародного розвитку та виконується Американсько-українсько-польським консорціумом під управлінням Глобал Ком’юнітіз. Партнерами програми є: Український Кризовий Медіа Центр (УКМЦ), SocialBoost, Фундація Підтримки Місцевої Демократії, Польща (FSLD), Малопольска Школа Державного Управління при Краківському Університеті Економіки (MSAP/UEK), Національний Демократичний Інститут (NDI).

Читати новину російською.