Кримськотатарські активісти готуються до наступної зустрічі з нардепом Івановим

06 Лютого 2020, 11:12

фото: Akim Seitablaev

Народний депутат України від 185-го виборчого округу Херсонщини Володимир Іванов провів зустріч з кримськотатарськими активістами під час нещодавньої поїздки до Генічеського району. Активісти назвали її ознайомчою та вже готуються до наступної, яку їм обіцяли цього місяця.

Як розповів сайту ІРС-Генічеськ голова громадської організації “Дженішке” Наріман Аблязов, на зустрічі обговорювали загальні питання, конкретики чекають від наступної зустрічі.

“Перша зустріч мала ознайомчий характер. Ми готуємо низку питань на другу зустріч, відповіді на які хочемо отримаємо від депутата”, – зазначив Аблязов.

фото: Akim Seitablaev

За словами учасників заходу, на першій зустрічі торкнулися теми Криму, навчання кримчан в українських вишах, обговорювали загальні проблемні питання Генічеського району і те, як у їх вирішенні може допомогти державна програма з облаштування осіб, раніше депортованих за національною ознакою.

Голова Генічеської райдержадміністрації Андрій Онищенко, який також взяв участь в організації та проведенні зустрічі, розповів сайту ІРС-Генічеськ, що на зустріч запрошували представників кримськотатарського народу з різних населених пунктів Генічеського району: селищ Новоолексіївки та Рикове, села Щасливцеве та міста Генічеська.

Онищенко також зазначив, що підтримує постійний зв’язок з нардепом. Розглядають питання соціально-економічного розвитку району, залучення інвестицій.

“Підтримка є, ми наразі напрацьовуємо питання”, – сказав він, зауваживши, що про конкретні заходи піде мова у середині лютого.

Як повідомлялося, на зустрічі з мешканцями Арабатської Стрілки, присвяченій створенню Стрілківської ОТГ, Володимир Іванов висловився на підтримку об’єднання громад в Генічеському районі за формулою «один район – одна громада».

Минулого року про відсутність комунікації з народним депутатом України від 185-го виборчого округу Херсонщини Володимиром Івановим заявляли голова Генічеської районної ради Андрій Євстратов і мер Генічеська Олександр Тулупов.

Нагадаємо, Генічеський район Херсонської області входить до 185-го округу, де перемогу на позачергових виборах народних депутатів України здобув кандидат від партії “Слуга народу” Володимир Іванов.

Читати російською.