Гусєв пропонує відкрити на Херсонщині «Кримський дім»

11 Лютого 2020, 21:46

На думку очільника Херсонської обласної державної адміністрації Юрія Гусєва, на Херсонщині має бути «Кримський дім».

Про це Юрій Гусєв розповів під час наради з представниками Комітету Верховної Ради з питань прав людини, передає сайт ІРС-Генічеськ.

«Ми готові допомогти, готові разом виходити з ініціативою, якщо необхідно, в пошуках приміщення, можливо земельної ділянки, для того, щоб побудувати такий «Кримський дім» у Херсоні», – зазначив очільник ХОДА.

За словами Юрія Гусєва, Херсонщина стала «другим домом для кримських татар», тому така установа в області була б доречною.
Крім того, в березні цього року обласна влада планує провести Дні Криму. Відповідні домовленості Херсонської облдержадміністрації з представництвом президента України в АРК вже є.

Як повідомлялося, 11-12 лютого на Херсонщині з робочим візитом перебуває Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

«Виїзне засідання насамперед пов’язане з питаннями Криму. Ми хочемо всім показати, що Крим не зникне з порядку денного нашої української держави», – акцентував під час наради голова комітету Дмитро Лубінець.

Нагадаємо, державне підприємство «Кримський дім» — це платформа, культурний простір, що об’єднує зусилля соціально-культурних організацій, котрі займаються кримською тематикою у культурній, соціальній, правозахисній, освітній та інформаційній сферах в Україні.

Читати новину російською.