У підприємства на Херсонщині забрали земельну ділянку через несплату за оренду

10 Лютого 2020, 13:04

Фото Євген Алхімов

Прокуратура Херсонської області повернула у розпорядження держави земельну ділянку площею 71 га. Підставою звернення прокурора до суду стала систематична несплата орендної плати одним із підприємств Херсонщини.

Про це повідомили в обласній прокуратурі, передає сайт ІРС-Генічеськ.

Рішенням господарського суду Херсонської області задоволено позовні вимоги Новокаховської місцевої прокуратури про розірвання договору оренди та вилучення у товариства з обмеженою відповідальністю земельної ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 71 га вартістю понад 1,5 млн грн та повернення до державної власності. 
На виконання судового рішення земельну ділянку, розташовану в Олешківському районі Херсонської області, повернуто до державної власності в особі Головного управління Держгеокадастру в Херсонській області. Відповідно до витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, право оренди на вказану земельну ділянку за товариством припинено.”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, минулого року був проведений аудит використання земель державної та комунальної власності на території Херсонської області, який виявив райони Херсонщини, де зафіксовано найбільше порушень та площ незаконно використаних земель.

У січні Херсонській обласній державній адміністрації через суд повернули земельну ділянку площею 35 га вартістю 12,8 мільйонів гривень.

Читати новину російською.