25 лютого – останній день подачі заявок для участі в загальнонаціональному проєкті з медіаграмотності для українських шкіл

24 Лютого 2020, 14:34

До кінця дня вівторка, 25 лютого, школи та колективи вчителів можуть долучитися до всеукраїнського проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність». До участі у конкурсі запрошують активні колективи шкіл, які бажають навчатися та викладати інфо-медійну грамотність. У конкурсі можуть брати участь школи з усіх населених пунктів України, окрім обласних центрів. 

Про це сайту ІРС-Генічеськ розповіла програмна менеджерка організації IREX, яка виконує проєкт з медіаграмотності, Любов Васильчук.

«Податися на цей конкурс – дуже просто. Ми спеціально зробили просту заявку, щоб всі могли податися і це було нескладно і не займало багато часу. Потрібно просто ознайомитися з умовами конкурсу, прочитати умови і  заповнити анкету, в анкеті надати контактну інформацію, інформацію про школу, про своїх колег, які б хотіли долучитися, написати невеличкий абзац, чому ви хочете долучитися до проєкту, чому це потрібно у вашому регіоні, – і все. Це може зайняти максимум годину часу. Тому це дуже просто, і шанс ще є», – зазначила Любов Васильчук.

Умови конкурсу, критерії відбору та анкета-заявка за посиланням: http://l2dua.com/.

Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) проводить конкурсний відбір шкіл-учасників третьої хвилі загальнонаціонального розгортання проєкту «Вивчай і розрізняй: інфо-медійна грамотність».

До участі в конкурсі запрошуються школи та їхні активні колективи вчителів, які: викладають історію, українську мову та літературу, а також мистецтво; мають бажання, час навчатися і надалі використовувати розроблені в рамках проєкту матеріали на уроках свого предмету; мають доступ до технічного обладнання (проєктор/ телеекран/ мультимедійна дошка тощо) для демонстрації мультимедійних продуктів (презентації, аудіо, відео, фото). Електронні матеріали для викладання інфомедійної грамотності будуть надані вчителям після проходження навчання.

«В 2020 році ми розширюємо свою діяльність та шукаємо активних директорів і вчителів, які бажають навчатися та викладати інфомедійну грамотність на своїх предметах з міст, містечок, селищ та сіл усієї України», – йдеться у повідомленні IREX.

З умовами конкурсу та анкетою для участі можна ознайомитись за посиланням.

Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки та Посольства Великої Британії в Україні, в партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією української преси. Ціль проекту – допомогти українським школярам набути навичок критичного сприйняття інформації й усвідомити цінності високоякісної інформації в контексті шкільної освіти. Спираючись на розроблені IREX та перевірені на практиці методики медійної та інформаційної грамотності, проект допомагає розвинути ефективну сталу модель інтеграції навичок критичного сприйняття інформації (КСІ) в навчальний процес загальної середньої освіти.

Контактні особи IREX:
Компонент «школи» – Любов Васильчук, lvasylchuk@irex.org,
Компонент «ІППО та ЗВО» – Любов Квасюк, lkvasiuk@irex.
Tel.: +38 (044) 537-06-04
Email: communications@irex.org
www.irex.org/project/learn-discern-education-l2d-ed

IREX – міжнародна неприбуткова організація, заснована в 1968 році, метою якої є створення справедливого, успішного та інклюзивного світу шляхом розширення можливостей для молоді, сприяння зростанню лідерського потенціалу, зміцнення інституцій та розширення доступу до якісної освіти та інформації. IREX виконує проекти у 120 країнах та використовує перевірені на практиці методи та інноваційні технології. Минулого року 11,6 мільйона людей отримали користь від проектів IREX глобально.

Читати новину російською.