Нова е-послуга: замовити водійські права можна онлайн

07 Лютого 2020, 18:39

Фото СБУ

Відновити та замінити водійське посвідчення тепер можна онлайн в електронному кабінеті водія.

Про це повідомили у проєкті USAID/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах, передає сайт IPC-Генічеськ.

https://www.facebook.com/TAPASproject/videos/199235344557475/

“Відновлення та заміна водійського посвідчення – одна з найбільш популярних послуг сервісних центрів МВС: щороку для її отримання звертається більше 500 000 українців. За допомогою онлайн-сервісу можна замовити: обмін посвідчення водія в разі зміни персональних даних; отримання посвідчення водія замість втраченого, викраденого або пошкодженого; заміну посвідчення водія, виданого особі вперше, після закінчення строку його дії (за умови вчинення особою протягом двох років з дня видачі посвідчення водія не більше 2 адміністративних порушень ПДР)”, – зауважили в проєкті.

Як скористатися послугою в декілька кліків можна дізнатися у відеоінструкції: https://youtu.be/8xbohmGqTtE

Проєкт реалізується у партнерстві Головний сервісний центр МВС і Міністерство цифрової трансформації України та за підтримки проєкту USAID/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

“Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах” – проєкт, який спільно з українським урядом, місцевою владою та громадянами працює над вдосконаленням системи державних закупівель, електронних послуг та доступу до даних для зменшення корупції. Проєкт фінансується Агенцією США з міжнародного розвитку (USAID) і урядом Великої Британії та здійснюється Фондом Євразія разом із партнерами.

Для досягнення цих результатів проєкт співпрацює напряму з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерством цифрової трансформації та Міністерством охорони здоров’я, а також з місцевою владою, освітніми інституціями, технологічними компаніями, громадськими організаціями та громадянами України у 35-ти містах. Зокрема, проект проводить консультації щодо законодавства стосовно державних закупівель, розробляє навчальну програму із закупівель та Індекс кращих практик у державних закупівлях і працює над удосконаленням IТ інфраструктури інноваційної української платформи з електронних закупівель Prozorro. Метою проєкту також є заохотити місцеву владу та міністерства до регулярної публікації даних та опублікувати Барометр Відкритих Даних. Проєкт підтримує розвиток Дорожньої карти електронних послуг, яка дає чітке уявлення про систему урядових електронних послуг та те, яким чином вони можуть бути більш системно пов’язані. Фонд Євразія реалізовує проект у партнерстві з Фондом Східна Європа, Агенцією журналістики даних (ТЕКСТИ), Social Boost та Transparency International Україна, а також з Київською школою економіки та лондонським Open Data Institute.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, 6 лютого в Києві відбулася презентація мобільного додатку «Дія», який слугуватиме для збереження та застосування документів особи в електронному вигляді. Презентацію мобільного додатку “Дія” проводило Міністерство цифрової трансформації України. Додаток надає доступ до документів особи в електронному форматі.

Нагадаємо, в Україні для прогнозного розрахунку майбутньої пенсії запроваджено новий електронний сервіс – «Пенсійний калькулятор», який доступний в особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Читати російською.