КПВВ на адмінкордоні з Кримом відвідають Кориневич і Денісова: розклад заходів

07 Лютого 2020, 11:08

Разом із представниками Комітету Верховної Ради України з питань прав людини КПВВ на адмінкордоні з Кримом відвідають постійний представник президента України в Криму Антон Кориневич та український омбудсман Людмила Денісова.

Про це сайту ІРС-Генічеськ повідомили у відділі моніторингу Херсонської обласної державної адміністрації.

У ХОДА уточнили розклад заходів під час робочої поїздки Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин

Так, 11 лютого об 11.00 в облдержадміністрації (І поверх) відбудеться зустріч урядовців з місцевими громадами переселенців з тимчасово окупованої території Криму, представниками неприбуткових громадських організацій, Меджлісу кримськотатарського народу.

О 14.30 представники Комітету прибудуть до селища Чаплинка, де ознайомляться з роботою ЦНАПу та поспілкуються з відвідувачами й працівниками. 16:00 – відвідування КПВВ «Каланчак».

12 лютого об 11.00 представники Комітету відвідають КПВВ «Чонгар» та поспілкуються з громадянами, які перетинають адмінмежу через КПВВ.

З 14.00 до 17.00 в приміщенні автовокзалу КПВВ «Чонгар» відбудеться виїзне засідання Комітету щодо умов перебування на КПВВ, транспортного сполучення, отримання адміністративних, медичних та інших послуг.

Участь у засіданні також візьмуть працівники відомств, постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв.

О 17.00 після завершення засідання відбудеться прес-брифінг.

Як повідомлялося, 11 і 12 лютого Комітет Верховної Ради України з питань прав людини проведе виїзне засідання у Херсонській області.

Режимні зони тимчасових контрольних пунктів «Чонгар» та «Каланчак» на адмінкордоні з Кримом відкрили після реконструкції, як і планувалося, 15 листопада. Сервісну зону на КПВВ «Каланчак» відкрили 19 грудня.  На “Чонгарі” сервісну зону досі не відкрили.

За інформацією голови Херсонської обласної державної адміністрації, на “Чонгарі” планують відкрити хаб. Наразі ЦНАП на КПВВ “Каланчак” працює в тестовому режимі, але після визначення Кабміном балансоутримувача сервісної зони, громадяни зможуть отримати до 37 адміністративних послуг без черг та за встановленим графіком роботи ЦНАПу.

Нагадаємо:

  • 13 липня 2019 року президент Володимир Зеленський в Херсонській області на адмінкордоні з окупованим Кримом представив новопризначених голову Херсонської ОДА Юрія Гусєва та представника президента в АРК Антона Кориневича. В ході наради Гусєв пообіцяв запустити дві нові режимних зона на КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» до 15 листопада, сервісні зони – до 20 грудня. Зеленський побіцяв звільнити Гусєва, якщо він не впорається з цим завданням.
  • Прокуратура АРК розслідує кримінальні провадження в зв’язку зі зловживаннями чиновників при облаштуванні КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом.
  • 20 вересня 2019 року почалось будівництво нових КПВВ «Чонгар» і «Каланчак». Роботи тривали до листопада.

Читати російською.