Хто зливає нечистоти в акваторію Азовського моря і Сиваш, – розбиратимуться в Генічеському районі

04 Лютого 2020, 12:03

Фото

Для виявлення підприємств, які ведуть незаконну діяльність в Генічеському районі, створено спеціальну робочу групу. Ця група також займеться вирішенням проблеми щодо зливу нечистот в акваторію Азовського моря і Сиваш. 

Про це голова Генічеської РДА Андрій Онищенко проінформував на пресконференції в медіацентрі, розповідаючи про підсумки розширеної наради в адміністрації 3 лютого, повідомляє сайт IPC-Генічеськ.

За словами очільника місцевої адміністрації, робочу групу формують з представників правоохоронних органів, Азовської Морської державної екологічної інспекції у співпраці з Держпродспживслужбою, податковою та іншими службами і підрозділами.

На селекторній нараді в Херсонській обласній державній адміністрації було оголошено, що в області стартувала інформаційна кампанія з легалізації бізнесу та найманої праці. Директор Херсонського обласного центру зайнятості Євген Єрашов повідомив, що проводиться робота з роботодавцями всіх форм власності, діяльність яких стосується торгівлі та сфери послуг. Вже охоплено майже 1000 роботодавців.

У рамках інформаційної кампанії створили відеоролик, в якому підприємців закликають легалізувати бізнес та виходити «з тіні».

https://www.facebook.com/100042469500821/videos/163779768381006/

Як повідомлялося, 20 листопада на пресконференції, присвяченій ситуації з нелегальними перевізниками в Генічеському районі, голова місцевої адміністрації Андрій Онищенко оголосив, що до 27 листопада таксистам необхідно почати оформлення підприємницької діяльності. Після цього терміну він обіцяв проводити відповідні перевірки для виявлення порушників законодавства. Наприкінці минулого року під керівництвом голови районної державної адміністрації, за участю представників районної державної адміністрації, Генічеського відділу поліції, поліції в АР Крим та м.Севастополі, представників Укртрансбезпеки, представників обласної податкової поліції, прикордонників проводились рейди по виявленню нелегальних перевізників.

За даними Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, за 2019 рік суб’єкти господарювання та громадяни Херсонщини спрямували до бюджетів усіх рівнів 8796,1 млн. грн. податків і зборів, що на 1403,8 млн. грн. більше, ніж у попередньому році.

Читати новину російською.