В Одесі стартував пілотний проект розвезення ліків (відео)

17 Січня 2020, 17:02

В Одеській області реалізують пілотний проект з розвезення ліків при підтримці проекту USAID SAFEMed. 

Про це повідомляється на сторінці USAID Ukraine – USAID Україна у Фейсбуці, передає сайт ІРС-Генічеськ.

Пілотний проект співробітництва між публічним сектором та приватною компанією з логістики в Одеській області при підтримці проекту USAID SAFEMed стартував напркінці минулого року. Проект передбачає розвезення медикаментів, придбаних за рахунок коштів Державного бюджету, з Одеського обласного центру соціально-значущих хвороб до більш ніж 80 лікувально-профілактичних закладів в Одеській області.

“До виконання такого завдання була залучена приватна логістична компанія Farmasoft, яка відповідає необхідним критеріям дотримання належної практики дистрибуції лікарських засобів. Реалізацію пілотного проекту передбачається здійснити до червня 2020 року”, – йдеться у повідомленні.

https://youtu.be/8E6E_XIHsDw

Проект «Безпечні, доступні та ефективні ліки для українців» (SAFEMed) допомагатиме зміцненню фармацевтичної системи в Україні завдяки підвищенню її прозорості та забезпеченню економічно обґрунтованої вартості ліків. Проект SAFEMed сприятиме вдосконаленню систем фінансування й управління фармацевтичною галуззю, а також оптимізації ланцюгів постачання. Він має розвинути успіхи, досягнуті у ході реалізації проекту USAID «Системи вдосконаленого доступу до медичних препаратів і послуг» (SIAPS), та запропонувати сучасні технічні рішення, аби знизити рівень корупції у сферах фінансуванні фармацевтичної галузі та державних закупівель фармацевтичної продукції, а також забезпечити ефективнішу роботу механізмів постачання.  Проект SAFEMed сприятиме децентралізації та інтеграції медичних послуг на національному та суб-національному рівнях у багатьох секторах діяльності. Ще одне його завдання полягає у забезпеченні стабільного постачання за справедливими ринковими цінами основних препаратів і медичних товарів для лікування ВІЛ/СНІДу та проведення замісної підтримувальної терапії, лікування туберкульозу та гепатиту типу C.

Шляхом реалізації цього проекту USAID забезпечить підтримку поточних заходів Уряду України та партнерів з боку громадянського суспільства зі здійснення перетворень у системі охорони здоров’я, аби вона відповідала потребам громадян України.  Для досягнення цієї мети, проект SAFEMed визначає наступні завдання: 1) зміцнити системи управління фармацевтичним сектором; 2) оптимізувати механізми його фінансування; 3) забезпечити кращу доступність і більше використання потрібних препаратів.

Строк реалізації проекту: 1 вересня 2017 року – 30 серпня 2022 року.

Читати російською.