В минулому році Херсонщину відвідало 4 мільйони туристів — Гусєв

09 Січня 2020, 22:15

За інформацією стільникових операторів Херсонську область за період курортних відпусток відвідало більше 4-х мільйонів туристів.

Про це кореспондентам IPC-Херсон розповів голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв.

“Ми зараз підраховуємо кількість отриманих коштів від туристичних зборів, які область отримала від такої кількості туристів. Чотири мільйони відпочивальників — це майже на чверть більше показників 2018-го року. Ми намагаємось зберегти таку динаміку та в новому році так само показати зростання кількості туристів. Це має стати можливим завдяки новим маршрутам, завдяки рекламі  Херсонщини на різних туристичних форумах,”- розповів Гусєв.

Однією з перлин Херсонщини має стати гастротур “Дорога вина та смаку”, що вже був протестований в Одеській області. Винна подорож Херсонщиною стане можливою вже цього року.

Нагадаємо, що за попередньою інформацією Херсонські курорти цьогоріч відвідало приблизно 4 мільйони відпочивальників, 100 тисяч з них — іноземці. Цей показник на 12% більший за цифри 2018 року. Найпопулярнішими для туристів залишаються Генічеський, Скадовський та Голопристанський райони області. Середньостатистичний відпочивальник віком 25 -35 років. Перебуває він на курорті в середньому 7 — 8 діб та витрачає 1000 — 1500 гривень щодоби.

Подробиці у відеосюжеті.

Читати російською.