У “містечку для переселенців” мають жити не тільки ВПО, – мер Генічеська

23 Січня 2020, 13:09

Фото УНІСЕФ

Мер Генічеська переконаний, що у містечку для переселенців, будівництво якого анонсувала ХОДА, мають жити не тільки внутрішньо переміщені особи, але і ті, хто давно стоїть на черзі для отримання житла, лікарі, вчителі тощо.

Таку позицію озвучив сайту IPC-Генічеськ Генічеський міський голова Олександр Тулупов на пресконференції в медіа-центрі.

«Містечко для переселенців – це буде гарний проєкт, але чи будуть там передбачатися квартири для наших лікарів, програма має працювати не тільки для тих людей, які переміщені. Держава має прислухатися і до депутатів міської ради, членів виконкому. Ми повинні розуміти, що на черзі в міській раді 60-70 людей стоїть на черзі, тобто є учасники АТО, ВПО, вчителі, лікарі, соціальні групи населення. Тобто у нас не дуже багато людей, які стоять на черзі. І ми можемо реалізувати цей проєкт разом», – наголосив мер Генічеська.

«Ми повинні використати наш ресурс – на сьогоднішній день це земельні ділянки для того, щоб по максимуму забезпечити житлом мешканців нашого міста не тільки тих, хто приїдуть молодими спеціалістами, а тих, які вже по 30-40 років стоять на черзі. Ці люди теж заслуговують на увагу з боку влади. У нас немає мешканців своїх і не своїх. Вони всі свої. Ті мешканці, які стоять на черзі, вони і повинні отримати житло. За законом, вони зібрали всі документи, і саме вони будуть першочергові люди, які отримають це житло», – резюмував Олександр Тулупов.

Як повідомлялося, мер Генічеська проінформував, що у місті нема вільної від забудови земельної ділянки площею 4,5 га, але є детальне планування ділянки під будівництво площею 1 гектар.

Під час селекторної наради в ХОДА 13 січня заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир розповів, що в Генічеську планується збудувати містечко для переселенців, визначено вільну ділянку розміром 4,5 га. На цій території передбачається звести шість чотирьохповерхових будинків.

Згідно з інформацією міністерства соціальної політики, станом на 8 січня, за даними Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, в Україні взято на облік 1 433 454 переселенці з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим.

Читати російською.