У Києві та Маріуполі проведуть освітні кемпи з відкритих даних

26 Січня 2020, 21:03

Фото Нацполіція

У Києві та Маріуполі проведуть освітні кемпи з відкритих даних. Кемпи присвячені можливостям використання відкритих даних для підвищення прозорості та подолання корупційних ризиків у сферах інфраструктури та задля покращення життя в українських містах.

Про це повідомляє сайт ІРС-Генічеськ з посилання на інформацію організаторів.

“Не пропустіть можливість познайомитися зі світом відкритих даних, викристалізувати ідею проєкту, знайти однодумців, отримати toolkit для роботи з даними та закріпити знання на практиці!”, – зазначили в проєкті USAID/UK aid “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS”.

Учасники кемпів дізнаються: що таке відкриті дані; як знайти справжню цінність у сотнях датасетів (наборів даних); як створити власний проєкт на основі відкритих даних.

Кемп на тему “Сервіси для міста” відбудеться у Маріуполі 1–2 лютого, реєстрацію завершено.

У Києві кем проведуть 22–23 лютого на тему “Інфраструктура”. Для охочих навчитися аналізувати якість доріг, підібрати оптимальні транспортні маршрути, підвищувати надійність транспортних перевезень пропонується зареєструватись з 5 до 9 лютого за посиланням https://bitly.su/x2Tmqk

З деталями можна ознайомиться за посиланням: http://1991.vc/campus/

Open Data Campus проходить в рамках Open Data Challenge — визнаного світового формату конкурсу інноваційних IT-проектів на основі відкритих даних. Це потужний поштовх розвитку проекту і можливість заявити про свою розробку на всю країну. Пілотний Open Data Challenge прийшов до України в 2017 році. Переможці трьох циклів конкурсу продовжують розвивати проекти з підтримкою 6,5 млн грн призового фонду.

Проект реалізується за підтримки Міністерства цифрової трансформації України у рамках USAID/Uk Aid проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Читати російською.