У Генічеську для містечка переселенців нема вільних 4,5 гектарів

22 Січня 2020, 20:14

ілюстраційна світлина: Генічеська міська рада до війни

У Генічеську Херсонської області нема вільної від забудови земельної ділянки площею 4,5 га, на якій ХОДА анонсувала будівництво містечка для переселенців.

Про це на пресконференції в медіа-центрі повідомив мер Генічеська Олександр Тулупов, повідомляє сайт IPC-Генічеськ.

«У місті такої ділянки немає. Ми розробили таку ділянку, але у нас не 4,5 а лише 1 гектар, де передбачено будівництво чотирьох будинків», – зазначив мер.

Як виявилось, ця ділянка передбачалася для будівництва із залученням інвесторів житла, у тому числі, і соціального, для лікарів, вчителів.

Олександр Тулупов

Для цього проєкту багатоквартирної забудови був розроблений детальний план території між вулицями Паризької Комуни, 40 років Перемоги, вулиці Таврійської.

«Рішення прийнято в 2017 році. Наразі проєкт проходить громадські слухання. Мета даного проєкту забезпечити житлом окремі групи населення, які є на черзі та обліковуються виконавчим комітетом. Фінансування передбачалось за рахунок інвесторів як приватних, так і особі держави з використанням програми «власний дім» та інших державних програм, включаючи будівництво соціального житла та забезпечення лікарів, вчителів житлом», – зауважив Тулупов.

Як повідомлялося, під час селекторної наради в ХОДА 13 січня заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир розповів, що в Генічеську планується збудувати містечко для переселенців, визначено вільну ділянку розміром 4,5 га. На цій території передбачається звести шість чотирьохповерхових будинків.

Згідно з інформацією міністерства соціальної політики, станом на 8 січня, за даними Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, в Україні взято на облік 1 433 454 переселенці з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим.

Читати російською.