Суд на Запоріжжі заочно розглядатиме кримінальне провадження підприємця, який шив форму для бойовиків «ДНР»

13 Січня 2020, 11:17

Фото Центр військових досліджень

Суд на Запоріжжі буде розглядати кримінальне провадження щодо підприємця, якого заочно звинувачують у фінансуванні тероризму. Слідство стверджує, що чоловік на окупованій території налагодив виробництво з пошиття одягу. Серед іншого, начебто шив форменний одяг для бойовиків «ДНР» та сплачував податки до так званого «бюджету «ДНР».

Про це повідомляє «Бюро судової інформації» з посиланням на ухвалу Касаційного кримінального суду від 2 січня 2020 року.

Кримінальне провадження розглядатиме по суті Куйбишевський районний суд Запорізької області. Михайла Курянського обвинувачують за частиною 1 статтею 258–5 Кримінального кодексу України («Фінансування тероризму»). Чоловіку загрожує до 8 років позбавлення волі, якщо його затримають. Перше засідання по справі в Куйбишевському районному суді мало відбутися 9 січня 2020 року.

За матеріалами справи, Михайло Курянський перереєстрував на тимчасово окупованій території України, у місті Сніжне, що під контролем так званої «ДНР», швацьку фабрику «Сніжинка». За функціонування виробництва сплачував податки до так званого «бюджету «ДНР» через «Центральний Республіканський Банк «ДНР».

«… надавав послуги підприємствам, установам, організаціям та іншим підрозділам «ДНР», у тому числі військовим, з пошиття й постачання форменого одягу та інших текстильних виробів на тимчасово окупованій території України», — йдеться в ухвалі.

Скріншот з сайту Служби безпеки України

Розслідування проводило управління СБУ в Івано-Франківській області. Михайла Курянського фізично не затримували. У листопаді суд дозволив проводити досудове розслідування заочно. Також арештували автомобілі чоловіка: Opel Omega, 1987 року випуску та «Газ 5201» 1975 року випуску.

За даними українського реєстру юридичних осіб, швацька фабрика «Сніжинка» за українським законодавством була зареєстрована у Сніжному у 1995 році.

Про функціонування цього ж підприємства повідомляють сепаратистські ресурси.