Робота з розробки перспективних планів триває. Обласним адміністраціям рекомендували провести додаткові консультації

23 Січня 2020, 13:31

Фото Міністерства освіти та науки України

Робота з розробки перспективних планів формування територій громад триває. Обласні адміністрації повинні провести консультації на територіях, де є дискусія щодо варіантів майбутніх конфігурації громад.

На цьому наголосив заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода під час консультацій зі створення перспективних планів 20 січня, повідомляє сайт IPC-Генічеськ з посиланням на інформацію Мінрегіону.

«Спільно з представниками ОДА, місцевого самоврядування, профільних асоціацій та народними депутатами ми обговорили пропозиції по створенню перспективних планів вже усіх регіонів. Але робота з розробки цих документів триває. Вже цього тижня по деяких областях, які доопрацювали свої пропозиції, ми проведемо повторні консультації. Крім того, усі обладміністрації мають провести консультації на територіях, де є дискусія щодо варіантів майбутніх конфігурації громад. В результаті маємо вийти на якісні плани, які після затвердження в уряді стануть основою майбутнього адміністративно-територіального устрою», — зазначив В’ячеслав Негода.

Як повідомлялося, за даними моніторингу процесу децентралізації, станом на 10 січня 2020 року в Україні створено 1029 об’єднаних територіальних громад.

17 січня в Мінрегіоні відбулися консультації зі створення перспективних планів формування територій громад Миколаївської, Одеської та Херсонської областей.

Того ж дня Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроект про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» №2653.

Нагадаємо:

20 грудня 2019 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей)» №2189 від 30.09.2019. Закон передбачає зокрема, що об’єднання громад надалі відбуватиметься виключно за перспективним планом.

За даними Мінрегіону, затвердженими урядом перспективними планами формування територій громад покрито вже 90,3 % території країни.