Організація «Переселенець-СОС» контролюватиме розподіл житла в «містечку для переселенців» (відео)

28 Січня 2020, 12:00

Олексій Кисельов

У громадській організації «Переселенець-СОС» заявили, що контролюватимуть розподіл житла в майбутньому містечку для переселенців в Генічеську, будівництво якого анонсувала ХОДА.

Про це сайту IPC-Генічеськ розповів заступник голови ГО «Переселенець-СОС» Олексій Кисельов.

«Все повинно бути чітко і зрозуміло», – акцентував він.

При цьому голова громадської організації «Переселенець-СОС» Володимир Вишневецький зауважив, що в містечко для переселенців повинні селити саме внутрішньо переміщених осіб, а не інші категорії громадян.

Як повідомлялося, під час селекторної наради в ХОДА 13 січня заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир розповів, що в Генічеську планується побудувати містечко для переселенців, визначено вільну ділянку площею 4,5 га. На цій території передбачається звести шість чотириповерхових житлових будинків.

На думку місцевої влади, в майбутній місто повинні заселяти не тільки переселенців, а й лікарів, медиків, тих, хто за службовим стоїть на черзі на отримання житла в місті Генічеську.

Мер Генічеська Олександр Тулупов поінформував, що в місті немає вільного від забудови земельної ділянки площею 4,5 га, але є детальне планування ділянки під будівництво площею 1 га.

Станом на 8 січня, за даними Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, в Україні зареєстровано 1 433 454 переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та АР Крим.

Читати російською.