На ходу до Криму покличуть представників місії ОБСЄ в Україні та Моніторингової місії ООН з прав людини

29 Січня 2020, 17:53

На ініційовану Меджлісом кримськотатарського народу міжнародну ненасильницьку акцію «Світ проти насильства і окупації. Марш гідності» запросять представників міжнародних організацій та дипломатів.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає сайт IPC-Генічеськ.

За його словами, взяти участь у мирній ході до Криму планують запросити представників Моніторингової місії ООН з прав людини, місії ОБСЄ в Україні, міжнародних організацій, де представлена і Росія ООН, ПАРЄ тощо.

Чубаров проінформував, що сформований штаб з підготовки і проведення акції визначив 3 травня датою перетину учасниками міжнародної ненасильницької мирної акції “адміністративної лінії між Херсонською областю та тимчасово окупованим Кримом”.

https://www.facebook.com/dogrujol/videos/2641129012648903/

Нагадаємо:

  • 6 грудня 2019 року Меджліс кримськотатарського народу виступив з ініціативою проведення мирної ненасильницької акції у вигляді пішої ходи «Марш гідності» з материкової частини України до тимчасово окупованого Росією Криму, щоб допомогти міжнародним організаціям активніше реалізовувати прийняті ними рішення щодо підтримки суверенітету, політичної незалежності, єдності і територіальної цілісності України в її міжнародно-визнаних кордонах.