На Херсонщині запланували будівництво доріг на пів мільярда гривень

27 Січня 2020, 20:57

У Херсонській області розробили план будівництва доріг в області на 3 роки. Вартість робіт складе 599,4 мільярда гривень.

Про це повідомили в Херсонській обласній державній адміністрації з посиланням на інформацію заступника голови ОДА Сергія Козира, передає сайт IPC-Генічеськ.

За його словами, в рамках проєкту регіональної програми розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах області на 3 роки у 2020 році передбачено ремонт 18 автомобільних доріг, 44 вулиць і доріг комунальної власності. Коригування плану можливо в разі економії коштів, отриманої за результатами проведених тендерних процедур в системі Prozorro. 

Сергій Козир також зазначив, що у 2021 році планується відремонтувати 19 автомобільних доріг та 35 вулиць і доріг комунальної власності на суму майже 619,7 млн грн.
У 2022 році проєкт передбачає ремонт 17 автомобільних доріг та 8 вулиць і доріг комунальної власності на суму 633,5 млн грн.

«Заплановано будівництво 3 нових доріг: Приморське – Лазурне у 2020 році та об’їзні дороги біля с. Стара Збур’ївка у 2021 – 2022 роках. Крім того, нами розробляється проєкт еталонного договору, що дасть змогу розірвати договірні відносини між Департаментом будівництва та розвитку інфраструктури ОДА й підрядними організаціями, які порушують умови укладених договорів», – резюмував заступник голови облдержадміністрації.

Нагадаємо, що договір з підрядником ТОВ «Гарант К», який не виконав зобов’язання по ремонту дороги за сполученням Кочубеївка — Давидів Брід, було розірвано.

За офіційною інформацією, під час візиту на Херсонщину Дмитро Разумков висловив готовність співпрацювати з херсонськими нардепами щодо покращення стану доріг в цьому регіоні. Ініціативи щодо покращення стану доріг на Херсонщині голова Верховної Ради Дмитро Разумков визначив пріоритетними у співпраці з нардепами від області. Він пояснив це наявністю у регіоні морських портів і значної кількості сільськогосподарських підприємств.

Читати російською.