Крім Генічеська, житло для пільговиків можуть збудувати і в Каховці

29 Січня 2020, 19:55

Крім міста Генічеська, соціальне житло планують збудувати і в місті Каховка. Наразі підшукують можливі ділянки для будівництва.

Про це повідомив заступник голови Херсонської обласної держадміністрації Сергій Козир, передає сайт IPC-Генічеськ.

“Також ми працюємо над пошуком інших можливих ділянок для будівництва. Наразі, крім м. Генічеськ, ми розглядаємо можливість створення нового житла у м. Каховка”, – зазначив він.

Крім того посадовець розповів, що фінансування для запуску будівництва у місті Генічеську поки що немає.

“Працюємо над визначенням джерел фінансування будівництва житла для мешканців АР Крим, внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО (ООС) та інших пільгових категорій громадян. Станом на 23 січня 2020 року ми визначили одразу декілька можливих джерел фінансування для нашого проєкту. В державному бюджеті на 2020 рік передбачено видатки за бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проекту «Житло для внутрішньо переміщених осіб» у сумі 485,0 млн грн. Проте на сьогодні не затверджений порядок формування та розподілу вказаної субвенції. Надання пільгових кредитів в рамках обласної програми «Власний дім». Співфінансування за рахунок коштів вільних залишків, які склалися на рахунках відповідних місцевих бюджетів. До Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України направлено лист щодо сприяння у державній підтримці будівництва в області житлового містечка для внутрішньо переміщених осіб”, – проінформував Сергій Козир.

Як повідомлялося раніше, до проєкту створення житлового містечка у місті Генічеськ були внесені деякі зміни. Зокрема, було вирішено розширити список громадян, яких можуть забезпечити житлом. До нього увійшли мешканці АР Крим та внутрішньо переміщені особи, учасники АТО, інші пільгові категорії громадян (вчителі, лікарі, працівники соціальної сфери).

На початку січня в Херсонській обласній державній адміністрації, при розгляді питання «забезпечення житлом мешканців Криму та переселенців», розповіли про наміри збудувати житлове містечко у близькому до адмінкордону з Кримом Генічеську. Заступник голови ХОДА Сергій Козир презентував відео, в якому йшлося, про вільну від забудову ділянку, площею 4,5 гектари, де планують звести шість чотирьохповерхових будинків.

У Генічеській міськраді повідомляли, що вільної ділянки зазначеної площі немає, однак є вільна ділянка для забудови площею один гектар.

Читати російською