Херсонські пластуни передали громаді Вифлеємський вогонь (відео)

07 Січня 2020, 16:56

фото: IPC-Херсон

Члени херсонської станиці Всеукраїнської організації “Пласт” передали громадськості міста Вифлеємський вогонь, що є символом миру та Різдвяних свят. До Херсона вогонь потрапив ще кілька днів тому та встиг побувати в декількох храмах, державних установах та районах області. Про це кореспонденту IPC-Херсон розповів станичний херсонських пластунів Олександр Тарасов.
“До Херсона вогонь потрапив з Михайлівського собору. З цього часу почалась його подорож по громадам Херсонщини. Сьогодні останній день подорожі цього символу Різдва по нашому регіону. Ми вийшли на головну площу міста та пропонуємо кожному, хто забажає, взяти це полум’я з собою додому. Це стара пластова традиція. Скаути всього світу отримують вогонь у Відні та розносять його по своїм державам. Вифлеємський вогонь — це вогонь миру та нагадування, що люди мають нести добро та любов у світ”,- розповів Тарасов.

Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна скаутська акція, що була започаткована в Австрії наприкінці 80-х років XX ст. В Україні з 1999-го року Вогонь, що символізує мир, любов та добро, і символічно об’єднує всіх українців, поширюють пластуни — українські скаути. Щороку пластуни передають Вифлеємським вогонь миру громадам міст, лікарням, школам, сиротинцям, державним установам по всій Україні. З початком російсько-української війни пластуни вже 5-й рік передають Вифлеємський вогонь миру й різдвяні подарунки українським захисникам у зону бойових дій на Сході України. У 2018 році передали символічний Вогонь митрополиту Епіфанію.