Готель і плити на Чонгарі взяли на облік безхазяйного майна

29 Січня 2020, 22:01

Торговельно-мотельний комплекс у режимній зоні на в’їзді до окупованого Криму зі спорудами та плитами взято на облік безхазяйного нерухомого майна. 

Про це сайту IPC-Генічеськ повідомила Чонгарський сільський голова Галина Коваль.

За її словами, через рік (якщо не знайдеться господар та не докаже своїх прав на цю власність) зазначене майно може бути передане у комунальну власність.

Відповідні оголошення були оприлюднені на сайті сільради та у місцевих ЗМІ.

Зокрема, у грудні минулого року було отримано витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна, а саме  торговельно-мотельного комплексу зі спорудами та мощенням (плитами) за адресою: вулиця Берегова, 6, село Чонгар, Генічеського району, Херсонської області.

Про історію готелю, який опинився на амінкордоні з Кримом, у листопаді минулого року писав Центр Журналістських розслідувань. Детальніше читайте у матеріалі “Контрольний готель. Як родина втікача Німетуллаєва бореться за бізнес у режимній зоні” за посиланням.

Як зазначали у виданні, на будівлі, розташовані біля контрольно пункту в’їзду-виїзду «Чонгар» на адмінкордоні з окупованим Кримом претендує людина, яка вірно служить Росії, – ексголова Генічеської РДА Сейтумер Німетуллаєв, оголошений у розшук СБУ.

Раніше активісти громадського формування “Аскер” протидіяли вивозу залізобетонних плит, які опинилися біля КПВВ “Чонгар”. За спробу вивозу плит, вчинену в присутності адвоката біглого до Криму екс-очільника Генічеської РДА Сейтумера Німетуллаєва Михайла Величка, було відкрите кримінальне провадження за статтею про самоправство.

Цими плитами було вкрите дорожнє покриття біля готелю “Чонгар”. У 2014 році територія перейшла під контроль прикордонників. У рамках реконструкції КПВВ «Чонгар» плити були демонтовані та залишені біля контрольного пункту.

Згідно законодавства, після  спливу  одного  року з дня взяття на облік безхазяйної нерухомої  речі  вона  за  заявою органу, уповноваженого управляти майном  відповідної  територіальної громади, може бути передана за рішенням суду у комунальну власність.

Читати російською.