Економічному зростанню в Генічеському районі може посприяти проєкт USAID “Економічна підтримка Східної України”

11 Січня 2020, 17:04

Фото ДПСУ

Представники проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” провели презентації для місцевих посадовців Генічеського району та обговорили можливості подальшої співпраці. 

Зустрічі проводилися 9 січня, повідомляє сайт IPC-Генічеськ з посиланням на офіційну інформацію.

Так, голова районної державної адміністрації Андрій Онищенко зустрівся з консультантом Джоном Токолішем та керівником Маріупольського офісу Артемом Вівдічем. На зустрічі були присутні керівники структурних підрозділів районної держадміністрації.

У ході робочої зустрічі обговорили можливості співпраці з підприємствами у шести цільових галузях, кожну з яких обрано завдяки її потенціалу для економічного зростання та створення економічних можливостей для розвитку мікро-, малих та середніх підприємств, а саме: бджільництво, овочівництво, інформаційні технології, інноваційне виробництво, альтернативні джерела енергії та туризм.

За повідомленням загального відділу апарату Генічеської РДА, консультант проєкту Джон Токоліш запропонував приєднатися до розробки єдиного туристичного бренду Приазов’я та об’єднати зусилля на державному рівні. Голова районної державної адміністрації Андрій Онищенко підтримав ініціативу та акцентував увагу на тому, що для ефективної співпраці необхідно розробити меморандум та дорожню карту виконання усіх необхідних заходів для досягнення результатів.

З представниками проєкту зустрівся також і голова Щасливцевської сільської ради Віктор Плохушко.

За інформацією прес-служби сільради, під час зустрічі Плохушко наголосив, що для місцевого розвитку треба насамперед підвищувати рівень обслуговуванням та покращувати місцеві програми для навчання в галузі туризму, гостинності та громадського харчування, для чого планується розробити спеціальні зустрічі–тренінги професійних готельєрів та рестораторів з підприємцями,які мають бізнес на території Щасливцевської сільської ради.

«Економічна підтримка Східної України» – проєкт Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), спрямований на стабілізацію економічної ситуації постраждалих від конфлікту територій на Cході України, особливо в Донецькій та Луганській областях.
Діяльність проєкту USAID зосереджена на трьох завданнях:
– Стабілізація економіки;
– Підтримка розвитку малих і середніх підприємств та їх інтеграція в економіку;
– Упевнене економічне майбутнє для Східної України;
Час впровадження проекту: серпень 2018 року – серпень 2023 року.

 Агентство США з міжнародного розвитку (англ. United States Agency for International Development, USAID) — незалежне агентство федерального уряду США.

Затверджена USAID Стратегія співпраці з Україною з питань розвитку у 2019-2024 рр.  у якості першочергових виокремлює такі питання, як антикорупційна діяльність, протидія впливу російської агресії, а також сприяння економічному розвитку та енергетичній незалежності країни.   Окрім того, USAID і далі підтримуватиме заходи зі зміцнення демократії та досконалих механізмів врядування, поліпшення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у Східній Україні.

Починаючи з 1992 року, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку USAID, складає понад 3 млрд. дол. США.

Читати російською.