Для мешканців тимчасово окупованих територій запустять окремий телеканал

13 Січня 2020, 08:34

В Україні 15 лютого розпочне мовлення державний телеканал для тимчасово окупованих територій, який створюється на базі каналу UA|TV.

Про це повідомляє Міністерство культури, молоді та спорту України, передає сайт IPC-Генічеськ.

Згідно повідомлення, на першому етапі канал буде об’єднувати українсько- та російськомовні розважальні програми, серіали та кінофільми виробництва провідних українських медіагруп та інформаційне мовлення власного виробництва.

Передбачається, що директор нового телеканалу буде обраний шляхом конкурсного відбору в січні. До того моменту виконувати його обов’язки буде заступник директора Юлія Островська. Керівником інформаційного мовлення стане Олена Трибушна, колишня головна редакторка 24 каналу, в минулому – заступник головного редактора видання «Новое Время» та редактор журналу «Кореспондент».

«Мета нового телеканалу – повернути в український інформаційний і культурний простір тих наших співгромадян, які через війну вже шостий рік позбавлені можливості дивитись українське телебачення і отримувати об’єктивну інформацію про власну країну, і на чиє ставлення до України впливають переважно російські телеканали», – сказала Трибушна.

Мінкультури, яке ініціює створення нового мовника, вже розглянуло кілька концепцій мовлення. Остаточна буде затверджена після обрання керівника телеканалу.

Нагадаємо:

  • Україна отримала від США одинадцять нових цифрових телевізійних передавачів DVB-T2 для збільшення і покращення українського цифрового сигналу на окупованих територіях Криму і Донбасу. Вартість обладнання складає близько 1 млн доларів США.

Читати російською.