Діти-переселенці будуть безкоштовно харчуватися у навчальних закладах

24 Січня 2020, 14:25

У дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладах дітей внутрішньо переміщених осіб тепер годуватимуть безкоштовно.

Про це йдеться у законопроєкті № 0930“Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб”, який ухвалила Верховна Рада України 16 січня, повідомляє сайт ІРС-Генічеськ.

“В таких складних фінансово-економічних умовах держава не має жодного права залишити вимушених переселенців без уваги і зобов’язана вживати всіх можливих заходів для їх матеріальної підтримки. Нехай це будуть невеликі матеріальні блага, але люди сьогодні потребують будь-якої допомоги з боку держави”, – зазначається у пояснювальній записці до законопроєкту .

Законопроєктом також передбачено, що дітей грудного віку та другого року життя забезпечуватимуть дитячим харчуванням безкоштовно.

Згідно з інформацією Міністерства соціальної політики, станом на 8 січня, за даними Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, в Україні взято на облік 1 433 454 переселенці з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим.

Читати російською.