Держава придбала товарів на Prozorro Market на 10 мільйонів гривень

24 Січня 2020, 00:31

Наразі загальна сума державних закупівель на Prozorro Market складає 10 мільйонів гривень. Найчастіше купували паливо, офісне обладнання та комп’ютери.

Про це повідомили в проекті USAID/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах, передає сайт IPC-Генічеськ.

“Prozorro Market — це зручний онлайн-магазин. Школи, лікарні, держустанови шукають тут потрібний товар, знаходять найкращу пропозицію, додають у кошик і отримують товар з доставкою. Найчастіше купують: паливо, офісне обладнання та комп’ютери. Каталог поступово розширюється”, – зазначили в TAPAS.

У команді Prozorro звернули увагу: унікальний Prozorro Market тим, що користуються ним державні замовники — школи, лікарні, держустанови, які витрачають кошти платників податків. І завдяки Prozorro Market вони можуть швидко, зручно та ринковою ціною придбати необхідні товари широкого вжитку на невеликі суми.

Електронні каталоги Prozorro Market розпочали працювати з квітня 2019 року. За цей час державні замовники з усієї України придбали палива на 3,5 млн грн, офісного обладнання на 2,8 млн грн, комп`ютерів — на 1,8 млн грн..

Зараз Prozorro Market активно масштабується: до каталогів додають нові товарні групи (зараз йдуть перемовини про електроенергію та меблі), проходять кваліфікацію десятки нових постачальників.

Нагадаємо, що вже 19 квітня увійде в дію нова редакція Закону “Про публічні закупівлі”. Відтоді стане обов`язково проводити всі закупівлі від 50 тисяч гривень через Prozorro за спрощеною процедурою. Такі нововведення пов`язані з необхідністю підвищити ефективність допорогових закупівель, які не регламентуються нинішнім законом.

Але для полегшення роботи замовників Законом передбачена процедура електронних каталогів — як значно швидша та зручніша альтернатива як допороговим закупівлям, так і звітам про укладений договір. Ні готувати тендерну документацію, ні кваліфікувати постачальників для закупівлі у Prozorro Market непотрібно.

Prozorro Market реалізується за підтримки проекту USAID/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

Читати російською.