Через проблеми з очисними на Херсонщині може погіршитися стан довкілля

27 Січня 2020, 19:24

Через незадовільний технічний стан очисних споруд у низці населених пунктів на Херсонщині виникла потенційна загроза забруднення водойм, зон рекреації державного значення. У ХОДА планують вирішити проблему і збирають інформацію про потреби у реконструкції очисних. 

Про це повідомив заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир, передає сайт IPC-Генічеськ.

“Очисні споруди міст Берислава, Скадовська, Генічеська, Голої Пристані, селищ міського типу Чаплинка, Каланчак, Новотроїцьке, Лазурне знаходяться в незадовільному технічному стані. Це велика проблема для нашої області, яка потребує негайного вирішення. Очисні споруди та каналізаційні мережі населених пунктів Херсонської області не відповідають вимогам техногенно-екологічної безпеки. Обладнання та мережі наднормативно зношені”, – зазначив він.

У зв’язку з тим заступник голови ХОДА звернувся до голів районних державних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, очільників міст обласного значення з вимогою надати до 3 лютогона адресу Департаменту енергетики та екології ОДА інформацію щодо: технічного стану наявних очисних споруд на підпорядкованій території, інформацію про проведену реконструкцію; потреби у будівництві або реконструкції каналізаційних очисних споруд на підпорядкованій території, та орієнтовну вартість таких робіт;
наявного фінансового ресурсу для забезпечення співфінансування будівництва або реконструкції каналізаційних очисних споруд.

Як повідомлялося, у місті Генічеськ будують екологічно безпечну вакуумну каналізацію.

Читати російською.