У Скадовську хочуть збудувати аеропорт

13 Грудня 2019, 19:34

Згідно з pозпоpядженням Херсонської облдеpжадмініcтpації, комунальному підпpиємcтву “Хеpcонcькі авіалінії” надали дозвіл на pозpоблення пpоєкту для пеpедачі у поcтійне коpиcтування ділянки площею 137 гектаpів на околиці Скадовська під аеропорт. Про це повідомляє сайт IPC-Генічеськ з посиланням на розпорядження №831 голови ХОДА Юрія Гусєва.

У розпорядженні також йдеться, що КП «Херсонські авіалінії» Херсонської обласної ради необхідно забезпечити розробку проекту землеустрою щодо відведення зазначеної земельної ділянки та забезпечити проведення її нормативної грошової оцінки. Земельна ділянка відноситься до землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та
іншого призначення державної власності.

За повідомленням Голосу України, на ділянці є закинута будівля аеровокзалу у вигляді павільйону, яку новим господарям треба привести до ладу. А після модернізації злітно-посадкової смуги та навігаційної системи аеропорт зможе не тільки обслуговувати тренувальні стрибки з парашутом членів обласного аероклубу. У перспективі з міжнародного аеропорту Херсон сюди здійснюватимуть рейси малої авіації.