У мережі Інтернет можна проголосувати за створення ОТГ в Генічеську або Арабатській Стрілці (оновлено)

25 Грудня 2019, 13:52

Фото Марина Савченко

На сайті Генічеського інтернет-видання “Новий візит” запустили опитування, присвячене децентралізації, повідомляє сайт IPC-Генічеськ.

Тема опитування – “Який варіант об’єднаної територіальної громади ви схвалюєте?”.

Бажаючим пропонується проголосувати за один з варіантів: Генічеський район – єдина громада; Район – кілька ОТГ. Генічеськ разом з Арабатською Стрілкою; Залишити як зараз. Місцеві ради замість ОТГ; Район – кілька ОТГ. Генічеськ окремо від Арабатської Стрілки.

Опитування не є репрезентативним, а відображає лише погляди тих, хто проголосував за один з варіантів.

Проголосувати можна на головній сторінці видання за посиланням.

Станом на 28 грудня голосування закрите. Голоси розподілилися наступним чином:

Як повідомлялося, у Генічеську нещодавно вирішили провести все ж таки громадське обговорення і звернутися до сільських рад, які з нами межують, щодо можливого об’єднання громад.

Щасливцевська та Стрілківська сільські ради вже вкотре подали рішення про добровільне об’єднання і створення Стрілківської ОТГ, та і досі очікують на висновок від обласної державної адміністрації.

Раніше один з депутатів Генічеської міської ради запропонував через суд скасувати перспективний план, за яким усі громади Генічеського району об’єднають в одну ОТГ.

15 листопада депутати Херсонської обласної ради VII скликання ухвалили оновлений перспективний план формування територій громад, згідно якого Генічеській район розглядають як одну об‘єднану територіальну громаду.