У Києві обговорюють зміни до Конституції щодо децентралізації

24 Грудня 2019, 11:17

У вівторок, 24 грудня, в Києві проходить експертна дискусія на тему “(Де)централізація у Конституції: чи всі зміни на користь?”, передає сайт IPC-Генічеськ.

Пряму трансляцію заходу можна дивитися на сторінці програми USAID DOBRE у Facebook: https://www.facebook.com/decentralizationisdobre/ та ставити запитання у коментарях.

https://www.facebook.com/decentralizationisdobre/videos/1019817885037910/

Детальніше про дискусію читайте за посиланням.

Нагадаємо:

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт закону про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що запропоновані зміни стосуються децентралізації державної влади в Україні, удосконалення територіальної організації влади та посилення конституційно-правового статусу місцевого самоврядування. Змінюються окремі положення Конституції України щодо адміністративно-територіального устрою. Зокрема, пропонується запровадити такий перелік адміністративно-територіальних одиниць: громада, округ, область, Автономна Республіка Крим. Громада є первинною одиницею у системі адміністративно-територіального устрою України.