У Генічеську теж хочуть окрему ОТГ (відео)

24 Грудня 2019, 19:50

У Генічеську спробують створити свою ОТГ. Про це розповів міський голова Олександр Тулупов під час пресконференції в медіа-центрі IPC-Генічеськ.
«Наші депутати вирішили провести все ж таки громадське обговорення і звернутися до сільських рад, які з нами межують, щодо можливого об’єднання. Думаю, в січні проведемо слухання», – зазначив мер Генічеська.
Він припустив, що об’єднання в одну ОТГ в межах району, як це передбачається ухваленим обласною радою перспективним планом, може бути неефективним.
«Можливо зробити дві громади (в Генічеському районі), це буде розумно», – переконаний Олександр Тулупов.

Як повідомлялося, раніше один з депутатів Генічеської міської ради запропонував через суд скасувати перспективний план, за яким усі громади Генічеського району об’єднають в одну ОТГ.

15 листопада депутати Херсонської обласної ради VII скликання ухвалили оновлений перспективний план формування територій громад, згідно якого Генічеській район розглядають як одну об‘єднану територіальну громаду. Щасливцевська та Стрілківська сільські ради вже вкотре подали рішення про добровільне об’єднання і створення Стрілківської ОТГ, та і досі очікують на висновок від обласної державної адміністрації.