У Генічеській лікарні проводять комп’ютиризацію

18 Грудня 2019, 20:34

Фото Нацполіція

Для ефективного впровадження медичної реформи у Генічеській лікарні планують сформувати комп’ютерну мережу. Про це повідомив директор некомерційного комунального закладу “Генічеська ЦРЛ” Ельдар Фетієв під час наради в Генічеській РДА, передає сайт IPC-Генічеськ.

За його словами, вже придбані комп’ютери та укладено договір про підключення до оптоволоконної лінії інтернету. До роботи в цьому напрямку залучається медична інформаційна система (МІС).

За інформацією Херсонської обласної адміністрації, на 2020 рік передбачено 11,2 млн грн. на комп’ютеризацію робочих місць обласних закладів. Планується придбати 295 одиниць комп’ютерної техніки та медичних інформаційних систем до цієї  техніки.

На сьогодні в Херсонській області автономізовано 37 закладів охорони здоров’я, що становить 67%, решта закладів знаходиться у процесі перетворення.

Нагадаємо, з 1 квітня 2020 року запрацює програма медичних гарантій. Договори про медичне обслуговування населення медичні заклади укладають з Національною службою здоров’я України. Для цього вони мають перетворитися на комунальні некомерційні підприємства, встановити комп’ютери та інформаційну медичну систему для підключення до національної системи електронного здоров’я eHealth.