«Що це за свавілля?» Затриманий на адмінкордоні кримчанин подав заяву до поліції (відео)

07 Грудня 2019, 13:48

Фото Нацполіція

Мешканець Криму Нурі Джаферов, якого напередодні російські силовики затримували при спробі перетнути адмінкордон з Херсонською областю, написав заяву до поліції, передає сайт IPC-Генічеськ.

«Написали заяву в міліцію. Це так не залишимо. Що це за свавілля? Нормальна людина не може пройти кордон!», – зазначив він.

Джаферов розповів, що мав намір поїхати на материкову частину України за кроликами, однак при проходженні паспортного контролю на адмінкордоні, його несподівано відвели в приміщення для допиту. Допитували декілька годин, у кримчанина піднявся тиск та почалися судоми. Швидка забрала Джаферова до лікарні, і після огляду лікарів він попрямував додому.

«Запитували у мене за тероризм, за Сирію, чи є у мене хтось знайомий у Сирії. Я відповів, що я проста людина, кроликів розводжу. Чи брав участь в бойових діях, чи служив десь. Я почав нервувати, піднявся тиск, попросив три рази викликати швидку. Почалися судоми», – згадує допит кримчанин.

https://www.facebook.com/crimeansolidarity/videos/606031193470100/

За інформацією Кримської солідарності, 6 грудня, близько 14.30 годин на контрольно-пропускному пункті російськими силовиками був затриманий і більше трьох з половиною годин утримувався Нурі Джаферов.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом пролягає формально адміністративний кордон.