СБУ в Херсонській області викрила двох агітаторів, які посягали на територіальну цілісність України

16 Грудня 2019, 12:46

Співробітники СБУ у Херсонській області викрили двох антиукраїнських інтернет-агітаторів, які закликали до зміни конституційного ладу і територіальної цілісності, розпочато кримінальне провадження. Про це повідомили у Службі Безпеки України, передає сайт IPC-Генічеськ.

За повідомленням спецслужби, її оперативники та слідчі встановили, що мешканці Херсону та області із початку збройної агресії проти України здійснювали адміністрування антиукраїнської групи російської соцмережі, забороненої в нашій країні.

Під фейковими іменами зловмисники розміщували матеріали з ресурсів країни-агресора та публікації із сайтів терористичних організацій Л/ДНР. Зловмисники виправдовували діяльність проросійських бойовиків, агресивну політику Росії, у тому числі анексію частини території України та підтримку бандформувань на Сході країни.

За підсумками проведеної експертної оцінки щодо наявності в оприлюднених повідомленнях закликів до зміни меж території та державного кордону України, було розпочате кримінальне провадження за частиною другою статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.