Прокуратура: Земельні ділянки лісогосподарського призначення залишились у державній власності

02 Грудня 2019, 19:11

У Високопільському районі прокуратура домоглась, щоб земельні ділянки лісогосподарського призначення залишились у державній власності. Про це повідомляє сайт IPC-Генічеськ з посиланням на інформацію прокуратури Херсонської області.

Органи прокуратури встановили, що громадяни, використовуючи підроблені документи, нібито видані від імені сільської ради, зареєстрували право власності на 3 будинки загальною площею 320 кв.м та відчужили їх за договорами дарування.
Рішенням Високопільського районного суду від 26.11.2019 задоволено позов заступника прокурора області, скасовано державну реєстрацію права власності на самовільно побудовані будинки загальною площею 320 кв.м, визнано недійсними договори дарування та міни цих об’єктів, скасовано державну реєстрацію права власності на земельні ділянки лісогосподарського призначення загальною площею 0,3 га.
У прокуратурі також зазначили, що громадяни намагалися в судовому порядку визнати право власності на земельні ділянки лісогосподарського призначення загальною площею 0,3 га під цими об’єктами, припинивши при цьому право постійного користування ДП «Великоолександрівське ЛМГ».
Незважаючи на безпідставність вимог, Високопільський районний суд прийняв рішення про їх задоволення.
Прокуратура Херсонської області оскаржила незаконні рішення суду першої інстанції та домоглась скасування їх в апеляційному порядку.
Як повідомлялося, раніше на Херсонщині проводили аудит використання земель державної та комунальної власності на території Херсонської області. 

За результатами аудиту, за 2017 – 2019 роки на Херсонщині виявлено 217 порушень земельного законодавства загальною площею 10036,7 та.