Онлайн-курс про децентралізацію пройшли близько 4000 слухачів

25 Грудня 2019, 12:08

Другий онлайн-курс “Децентралізація: від патерналізму до відповідального розвитку” на Prometheus прослухали близько 4000 слухачів, 15,5% з яких отримали сертифікати про успішне проходження курсу. Про це під час брифінгу повідомила Вікторія Примаченко, співзасновниця платформи освітніх курсів Prometheus, передає сайт IPC-Генічеськ.

“Якщо підсумувати обидва курси, то близько 12000 вивчають децентралізацію на нашій платформі. Це складна тема, але люди дуже охоче сертифікуються. 15,5% сертифікованих слухачів тематичного курсу – це багато. Середній показник сертифікування на платформі 14%, а стандартний – 5-7%”, – зазначила Вікторія Примаченко.

https://www.facebook.com/decentralizationisdobre/videos/583396505558443/

“Ці курси допомагають створити мережу агентів змін. Це ті вмотивовані люди, які виділили свій персональний час на навчання і вони зацікавлені в цій реформі, вони хочуть впроваджувати ці зміни на місцях, у своїх громадах”, – зазначила Юлія Єсмуханова, заступниця керівника програми USAID “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE).

Як повідомлялося, “Децентралізація: від патерналізму до відповідального розвитку” – це другий онлайн-курс, створений у рамках комунікаційного компоненту програми USAID DOBRE та з ініціативи партнера програми USAID DOBRE Українського кризового медіа-центру. Перший онлайн-курс “Децентралізація в Україні – теорія та практика” одночасно прослухали понад 7000 слухачів.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.