На Херсонщині зібрали 580,7 мільйонів гривень земельного податку

12 Грудня 2019, 23:36

Протягом 11 місяців поточного року землевласники та землекористувачі Херсонської області перерахували 580,7 мільйонів гривень плати за землю та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Про це повідомили у ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі, передає сайт IPC-Генічеськ.

Податківці наголосили, що така сума на 87 мільйонів гривень або на 17% більше, ніж за попередній рік. Найбільші суми надходжень сплатили юридичні особи: 366,9 мільйонів гривень або 63% від загальної суми. Внесок громадян – фізичних осіб складає 213,8 мільйонів гривень або 37%.
Найактивніше скарбниці місцевих громад наповнювали підприємства та мешканці міста Херсон: 116,1 мільйонів гривень, а також міста Нова Каховка – 46 мільйонів гривень земельного податку. Разом вони перерахували 28% плати за землю та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності.
У ДПС зазначили, що плата за землю посідає одне із основних місць за обсягами надходжень до місцевих бюджетів області. Ці кошти у повному обсязі зараховуються до скарбниць громад і спрямовуються органами місцевого самоврядування на фінансування соціально-економічних програм розвитку громад.