На Арабатці досі очікують висновку від ХОДА (фото)

22 Грудня 2019, 21:49

Херсонська обласна адміністрація досі не надала висновок на рішення про об’єднання громад на Арабатській Стрілці Генічеського району. Про це розповів Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко, передає сайт IPC-Генічеськ.

«Пропонуємо опрацювати та схвалити нову редакцію проекту рішення про добровільне об’єднання територіальних громад чи розглянути інший варіант добровільного об’єднання громад», – йдеться у листі від ХОДА.

«Очікували на висновок: позитивний або негативний, але, на жаль, отримали відповідь, у якій немає чіткої позиції щодо відповідності до Конституції наших рішень щодо об’єднання зі Стрілківською сільською радою, – висловився сільський голова. – Наші фахівці підготували наступний лист, який ми зареєстрували 12.12.2019 щодо надання висновку відповідності Конституції наших рішень. Строк сплине в кінці грудня цього року. Ми чекаємо».

Також він розповів, що попереднє рішення про добровільне об’єднання направляли до обласної адміністрації ще кілька років тому. Однак тоді висновку так і не отримали.

«Ми отримали листа в.о. заступника голови ХОДА Дмитра Бутрія, що на січень 2017 року розглянуто матеріали, надані Щасливцевською та Стрілківською сільськими радами щодо добровільного об’єднання, за результатами розгляду підготовлено проєкт розпорядження голови ОДА про затвердження висновків щодо відповідності проєктів рішень стосовно добровільного об’єднання. Але на жаль, ми пам’ятаємо, було рішення Стрілківської сільської ради щодо “небачення” депутатів об’єднання на той момент. І, спираючись на це рішення, ХОДА надала відповідь замість позитивного висновку», – зазначив Плохушко.

«Листами від Міністерства регіонального розвитку та ХОДА підтверджується, що рішення 2016-го року було відповідно Конституції, – наголосив він.

Як повідомлялося, 15 листопада депутати Херсонської обласної ради VII скликання ухвалили оновлений перспективний план формування територій громад, згідно якого у межах Генічеського району планують створити одну об’єднану територіальну громаду.