Генічеський депутат пропонує через суд скасувати перспективний план Херсонської облради

21 Грудня 2019, 19:48

Генічеський депутат пропонує через суд скасувати перспективний план, за яким усі громади Генічеського району об’єднають в одну ОТГ.

«Навіть не один депутат обласний до нас не прийшов, не спитав нашої думки. Проголосували і прийняли рішення. Є Щасливка, Партизани, Новоолексіївка. Зверніться до адміністративного суду про скасування рішення Херсонської обласної ради, яке прийняте в порушення Закону України», – зазначив у своєму виступі на сесії Генічеської міської ради депутат Олександр Пінаєв, передає  IPC-Генічеськ.

Він запропонував сільським та селищним головам, громади яких хочуть створити окремі ОТГ, домогтися через суд скасування перспективного плану, ухваленого Херсонською обласною радою. Під час сесії й інші депутати висловлювали невдоволення прийнятим облрадою перспективним планом.

Міський голова Олександр Тулупов запропонував активізувати процесс об’єднання громад та звернутися до сільських рад, які межуть з містом і запропонувати створити об’єднану територіальну громаду.

Як повідомлялося раніше, Щасливцевська та Стрілківська сільські ради вже вкотре подали рішення про добровільне об’єднання та очікують на висновок від обласної державної адміністрації.

15 листопада депутати Херсонської обласної ради VII скликання ухвалили оновлений перспективний план формування територій громад, згідно якого Генічеській район розглядають як одну об‘єднану територіальну громаду.

В Україні триває децентралізація. Завдяки реформі органи місцевого самоврядування отримують більше повноважень, додаткове державне фінансування, а також можливості міжнародної допомоги.