Генічеські підприємці сплатили 84,4 мільйонів гривень єдиного податку

23 Грудня 2019, 22:52

Фото з сайту svitnov.com

За 11 місяців 2019 року підприємці, які перебувають на податковому обліку в Генічеському управлінні Херсонщини сплатили 84,4 млн. гривень єдиного податку. Про це свідчать дані спеціалістів управління податкового моніторингу Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, передає сайт IPC-Генічеськ.

Загалом по області представники малого та середнього бізнесу сплатили до місцевих бюджетів регіону 708,9 млн. грн. єдиного податку. Надходження цього періоду перевищили минулорічні показники на 36,9 млн. гривень.
Із загальної суми надходжень бізнесмени-фізичні особи перерахували до бюджетів місцевих громад Херсонщини 399,1 млн. грн. єдиного податку. Юридичні особи, які обрали спрощену систему оподаткування та перебувають на ІІІ групі, сплатили до бюджету 97,4 млн. грн. єдиного податку, а сільськогосптоваровиробники – спрощенці IV групи – 212,4 млн. гривень.


Більше половини або 54 % єдиного податку внесли підприємці, які перебувають на податковому обліку Херсонського управління – це 380 млн. гривень. Платники Новокаховського управління сплатили 244,5 млн. грн., Генічеського управління – 84,4 млн. гривень.
Податківці нагадали, що спрощена система оподаткування добре підходить для ведення малого бізнесу, це і забезпечує її популярність, особливо серед підприємців Херсонської області. Саме тому вона є оптимальною для відкриття власної справи та залишається найбільш затребуваною серед представників бізнесу нашої області.