Генічеська прокуратура домоглася повернення у власність держави землі на один мільйон гривень

10 Грудня 2019, 22:34

Ділянку землі площею 36 гектарів в Херсонській області повернули державі з незаконного використання вартістю майже один мільйон гривень. Про це повідомили в прокуратурі Херсонської області, передає сайт IPC-Генічеськ.

У повідомленні йдеться, що керівник Генічеської місцевої прокуратури в інтересах держави подав позов проти фермерського господарства щодо вилучення та повернення земельної ділянки. Господарський суд Херсонської області розглянув та задовольнив позов прокуратури.
Підставою для звернення прокурора до суду з позовом стало використання землі фермерським господарством без належних правових підстав. Земельну ділянку загальною площею понад 36 га вартістю майже один мільйон гривень вилучено та повернуто Головному управлінню Держгеокадастру в Херсонській області.

Як повідомлялося, раніше на Херсонщині проводили аудит використання земель державної та комунальної власності на території Херсонської області. 

За результатами аудиту, за 2017 – 2019 роки на Херсонщині виявлено 217 порушень земельного законодавства загальною площею 10036,7 та.