Депутати райради намагаються вирішити кадрові проблеми в медичній сфері

24 Грудня 2019, 11:59

23 грудня на черговій сесії Генічеської районної ради депутати затвердили програми розвитку та підтримки комунального некомерційного підприємства «Генічеський центр первинної медико-санітарної допомоги, передає сайт IPC-Генічеськ.

Перед затвердженням голова райради Андрій Євстратов нагадав, що з провадженням медичної реформи в Генічеському районі працюють не бюджетні установи, а некомунальні некомерційні заклади.

“По медичній реформі повноцінно працює Центр надання первинної медико-санітарної допомоги, заробітні плати по лікарям по динаміці виросли, по середньому медперсоналу також. Є кадрові проблеми, але їх важко швидко вирішити. Наступного року плануємо зробити на дозвіл надання квартири для лікаря”, – розповів Євсстратов.

Він уточнив, що за програмою розвитку райрада фінансує те, що передбачено бюджетним законодавством: препарати, комунальні послуги тощо.

На сьогодні в Херсонській області автономізовано 37 закладів охорони здоров’я, що становить 67%, решта закладів знаходиться у процесі перетворення.

Нагадаємо, з 1 квітня 2020 року запрацює програма медичних гарантій. Договори про медичне обслуговування населення медичні заклади укладають з Національною службою здоров’я України. Для цього вони мають перетворитися на комунальні некомерційні підприємства, встановити комп’ютери та інформаційну медичну систему для підключення до національної системи електронного здоров’я eHealth.