Чи правильно нарахували платіжку, – можна дізнатися за мобільним додатком «EnergyOnline»

16 Грудня 2019, 16:18

Який діє тариф, чи правильно зараз нарахована платіжка, які взагалі права і можливості у користувачів на ринку, які є стандарти послуг, у тому числі і по якості, – відповіді на ці питання можуть дізнаватися користувачі мобільного додатку «EnergyOnline», який розробили експерти DiXi Group за підтримки USAID, повідомляє сайт IPC-Генічеськ.

«Людина може поставити «зірочку», залишити коментарі, і потім це складається в агреговану оцінку конкретної кампанії, конкретного сервісного центру. Таким чином, з одного боку, допомагає споживачам донести свою думку, а також допомагає регулятору оцінити, чим живе споживач. Це також ідеологія перетворення системи ринків», – зазначив директор з досліджень DiXi Group Роман Ніцович під час скайп-конференції, організованої медіа-центром IPC-Генічеськ.

Для зворотного зв’язку розробники також передбачили такі інструменти мобільного додатку, як можливість надіслати скаргу, подати заявку на компенсацію, якщо порушені стандарти сервісу, можливість оцінити конкретний сервісний центр. «EnergyOnline» можна завантажити на всіх магазинах додатків.

Як розповів Роман Ніцович, аналітичний центр DiXi Group працює з 2008 року і концентрується на енергетичному секторі.

«Ми застосовуємо різні види діяльності, дослідження, аналіз політики, надання рекомендацій, адвокатування цих рекомендацій, різноманітні інформаційні компанії, створюємо IT-продукти і сервіси. Основні напрямки роботи: моніторинг і адвокація тих реформ, які передбачені Угодою про асоціацію з ЄС, договором про заснування енергетичного співтовариства; це посилення ролі споживачів; питання прозорості і підзвітності, є мультимедійний ресурс – “Українська енергетика”, де є такий ресурс «онлайн карта енергетичного сектору», де ми намагаємося у цікавій інтерактивній формі розказати таку базову інформацію, а також подавати і детальніші набори даних, показувати, де найбільша концентрація журналістських розслідувань і так далі. Останній напрямок – питання енергетичної безпеки. Тут ми допомагаємо скоординувати інформаційну урядову політику, зокрема, в частині протидії російським впливам, протидії Північному потоку-2 і так далі. Основні донори: USAID, ЄС, Фонд Відродження та інші», – проінформував про діяльність дослідників директор з досліджень DiXi Group.

З онлайн-картою енергетичного сектору можна ознайомитись за посиланням.