Будівництво сервісних зон біля КПВВ на адмінкордоні з Кримом планують завершити найближчим часом

16 Грудня 2019, 21:33

АТ “Укрзалізниця” планує найближчим часом завершити будівництво сервісних зон біля КПВВ “Чонгар” та “Каланчак” на адмінкордоні з анексованим Кримом. Про це 16 грудня повідомив голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов, передає сайт IPC-Генічеськ.
“Щодня отримую звіт із будівництва, розказую. Режимні зони працюють з 15 листопада. Слідом практично готові і сервісні (з центром надання адмінпослуг, автостанцією, будівлею для відпочинку водіїв). Днями Укрзалізниця завершить роботи другої черги. Далі – бюрократичні питання”, – зазначив Кравцов.
Також він звернув увагу, що досвід будівництва КПВВ на адмінкордоні з Кримом можна використовувати і щодо тимчасових КПВВ на лінії зіткнення з окупованими територіями Донбасу.

“Сьогодні Вадим Пристайко сказав, що ми можемо множити цей досвід, відкриваючи тимчасові КПВВ на лінії зіткнення з окупованими територіями Донбасу. Зі свого боку скажу ще більше: у стратегії розвитку Укрзалізниці ми передбачили сценарій реінтеграції тимчасово окупованих територій Донбасу. Коли цілісність нашої країни буде відновлено, Укрзалізниця буде готовою забезпечити перевезення в нових обсягах і інтегрувати цей план у єдину економічну та транспортну системи країни.Це окремий і надважливий пункт”, – наголосив голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Кравцов.

Як повідомлялося, режимні зони тимчасових контрольних пунктів «Чонгар» та «Каланчак» на адмінкордоні з Кримом відкрили після реконструкції, як і планувалося, 15 листопада. Режимні зони об’єктів включають у себе адміністративно-службові будівлі, які поділено на три зони приміщень — для ДПСУ, ДФС та СБУ, будівлі поглибленого огляду транспортних засобів, приміщення КПП, паспортного та митного контролів тощо.

Нагадаємо:

  • 13 липня новий голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв пообіцяв президенту Володимиру Зеленському, який десантувався на адмінмежі з окупованим Кримом, побудувати режимні зони на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» до 15 листопада – до дня свого народження. А повністю завершити роботи до 20 грудня.
  • Детально – в матеріалі Центру журналістських розслідувань Багатостраждальні КПВВ: тендерна історія.
фото зі сторінки Євгена Кравцова у Фейсбуці, будівництво сервісної зони біля КПВВ “Чонгар” на адмінкордоні з Кримом