Біля адмінкордону з Кримом провели черговий рейд для виявлення нелегальних перевізників (фото)

13 Грудня 2019, 23:19

Фото StateWatch

«Реєструйся – сплачуй – таксуй без проблем!». Під таким девізом у Генічеському районі спеціалісти Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі разом із співробітниками Укртрансбезпеки, працівниками відділу патрульної поліції в АР Крим та м. Севастополі Департаменту патрульної поліції та прикордонної служби області, за ініціативи Генічеської районної державної адміністрації, провели черговий рейд із легалізації пасажирських перевезень таксистів-нелегалів. Про це повідомили у ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі, передає сайт IPC-Генічеськ.

Згідно повідомлення, рейд розпочався із перевірки автоперевізників у пункті пропуску «Чонгар». Цього разу більшість водіїв автотранспорту мали дозвільні документи та вже здійснили реєстрацію підприємницької діяльності. На перевізників, які продовжують порушувати вимоги чинного законодавства були складені протоколи про адміністративні правопорушення.


Учасники рейду доповнили контрольно-перевірочні заходи перевізників активною інформаційно-роз’яснювальною роботою щодо ліцензування та реєстрації підприємницької діяльності пасажирських перевезень під девізом «Реєструйся – сплачуй – таксуй без проблем!».

Податківці нагадали, що відповідно до ч. 1 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення розмір адміністративного штрафу за діяльність без державної реєстрації складає 17000 – 34000 гривень. Рейди обіцяють продовжувати.

Як повідомлялося, 28 листопада, під керівництвом голови районної державної адміністрації Андрія Онищенка, за участю представників районної державної адміністрації, Генічеського відділу поліції, поліції в АР Крим та м.Севастополі, представників Укртрансбезпеки, представників обласної податкової поліції, прикордонників проведено перший рейд по виявленню нелегальних перевізників.

20 листопада на пресконференції, присвяченій ситуації з нелегальними перевізниками в Генічеському районі, голова місцевої адміністрації оголосив, що до 27 листопада таксистам необхідно почати оформлення підприємницької діяльності. Після цього терміну він обіцяв проводити відповідні перевірки для виявлення порушників законодавства.

фото зі сторінки ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі у Фейсбуці.