«Аскер» виставляє патрулі в Чонгарі

15 Грудня 2019, 15:29

Представники громадського формування «Аскер» патрулюватимуть в селі Чонгар, що поблизу з адміністративним кордоном з анексованим Кримом у Херсонській області. Про це повідомляє IPC-Генічеськ з посиланням на інформацію формування.

«У зв’язку з жорстоким вбивством сьогодні в с.Чонгар, а також останніми переслідуваннями, пограбуваннями і нападами на пенсіонерів і школярів, залякуванням місцевих жителів просимо звертатись до Аскеру для вашого захисту. Аскер буде патрулювати в селі, щоб зупинити злочин і спіймати зловмисників», – йдеться у повідомленні.

Тим, кому знадобиться допомога, пропонують телефонувати за номером: +380633361795.

За даними Єдиного державного реєстру, «Аскер» офіційно зареєстрований як громадське формування з охорони громадського порядку та/або державного кордону. Керівник –лідер та один з ініціаторів громадянської блокади Криму Ленур Іслямов.

Згідно Закону України “Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону”, одним із завдань громадського формування є сприяння органам Національної поліції у виявленні і розкритті злочинів, розшуку осіб, які їх вчинили, захисті інтересів держави, підприємств, установ, організацій, громадян від злочинних посягань.

Як повідомлялося, минулого місяця ветерани батальйону «Айдар», які взаємодіють з «Аскером», закликали усіх фермерів та підприємців Генічеського району, «що терплять утиски від авторитетів і бандитів», звертатися до «Айдару» та «Аскеру» за захистом.

На пресконференції в медіа-центрі IPC-Генічеськ представник громадянської ініціативи «Звільнення Криму», ветеран батальйону «Айдар» Євген Яранцев заявив, що підпал автівки на базі громадського формування «Аскер» (який був скоєний невідомими у листопаді поточного року) – це відповідь з боку криміналу.