АМУ виступає проти запропонованих змін до Конституції стосовно децентралізації

22 Грудня 2019, 20:48

Фото IPC-Херсон

В Асоціації міст України сподіваються, що законопроєкт про внесення змін до Конституції стосовно децентралізації буде направлено на доопрацювання, що дасть можливість його належного обговорення. Про це повідомили в АМУ, передає сайт IPC-Генічеськ.

Асоціація міст України звернулася до голови Верховної Ради України Д.Разумкова, голів парламентських фракцій та груп, парламентських Комітетів з листом, у якому заявила, що не підтримує законопроєкт «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» №2598 від 13 грудня 2019 року.
АМУ наголошує, що законопроєкт №2598 розроблено у закритому режимі, без залучення представників органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, громадянського суспільства. Асоціація міст України висловила загальні зауваження до законопроєкту №2598. Так, зокрема, порівняно із чинною Конституцією України проєкт передбачає звуження статусу органів місцевого самоврядування та містить ознаки централізації влади, надмірно розширює контрольні повноваження держави в особі префектів та президента України.
Згідно офіційної інформації, законопроєкт №2598 було визначено президентом як невідкладний та одержаний Верховною Радою 13 грудня.