АМУ: Індексація нормативної грошової оцінки земель потребує перегляду

23 Грудня 2019, 17:43

Фото IPC-Херсон

Індексація нормативної грошової оцінки земель потребує перегляду. У цьому переконані в Асоціації міст України.

“Такі зміни є важливими і необхідними для приведення розмірів ставок податків у відповідність до інфляційних процесів в економіці країни та закликає Верховну Раду України внести відповідні зміни до Податкового кодексу України (схвалити законопроєкт № 2561) та провести щорічну індексацію нормативної грошової оцінки землі з урахуванням індексу споживчих цін за попередній рік”, – наголосили в АМУ, передає сайт IPC-Генічеськ.

Асоціація міст України вважає, що такі зміни є важливими і необхідними для приведення розмірів ставок податків у відповідність до інфляційних процесів в економіці країни та закликає Верховну Раду України внести відповідні зміни до Податкового кодексу України (схвалити законопроєкт № 2561)  та провести щорічну індексацію нормативної грошової оцінки землі з урахуванням індексу споживчих цін за попередній рік.

Як повідомлялося, раніше на Херсонщині проводили аудит використання земель державної та комунальної власності на території Херсонської області. 

За результатами аудиту, за 2017 – 2019 роки на Херсонщині виявлено 217 порушень земельного законодавства загальною площею 10036,7 та.

У листопаді 2019 року прийнято за основу законопроєкт №2178-10 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.