17 грудня – річниця заснування Представництва президента в Криму

17 Грудня 2019, 19:46

27 років тому було засноване Представництво президента України в Автономній Республіці Крим. Про це повідомили в установі 17 грудня, передає IPC-Генічеськ.

“Після збройного захоплення державою-агресором Кримського півострову в лютому 2014 року діяльність Представництва у місті Сімферополь було вимушено припинено. Вже у травні 2014 року Представництво відновило свою діяльність у м. Херсоні. А в січні 2016 року для покращення правозахисної та міжнародної складової діяльності Представництва утворено окремі структурні підрозділи Представництва у місті Києві”, – зазначається у повідомленні.

У представництві акцентували, що наразі ППУ комунікує з мешканцями Криму та тими, хто змушений був покинути півострів, щодо порушень, обмежень чи дискримінації їх прав; напрацьовує пропозиції щодо підготовки проєктів законів, актів президента України з питань захисту прав та законних інтересів кримчан, захисту політв’язнів та їх родин, національної концепції перехідного правосуддя (transitional justice); підіймає питання незаконної окупації РФ Криму на міжнародних майданчиках; оновлює кадровий склад представництва та посилює київський офіс, при цьому офіс в Херсоні продовжує працювати і виконувати свої функції.

“Знаємо, що повернемося додому, працюватимемо разом у звільненому від окупанта Криму. Переконанні, що винні у порушеннях територіальної цілісності України, норм міжнародного гуманітарного права, скоєнні воєнних злочинів, злочинів проти людяності понесуть відповідальність. Ми відкриті для спілкування та співпраці”, – наголосили у представництві.

Наразі постійним представником президента України в Криму є Антон Кориневич, його перша заступниця – Таміла Ташева.

Закон України «Про Представництво Президента України в Республіці Крим» (№ 2875-XII) був прийнятий Верховною Радою України 17 грудня 1992 року.